OVER JEAN-MARC BILDERBEEK

Jean-Marc is geboren in 1970 te Nijmegen, als zoon van een Zeeuwse dansleraar. Sinds 2005 is hij woonachtig in Rotterdam, de stad die hem dagelijks kaderloos inspireert.

In 2005 kreeg Jean-Marc een burn-out: zijn toenmalige carrière in de ICT consultancy- en saleswereld vulde de bankrekening, maar leegde zijn batterij. “Ik kon en wilde zo niet meer verder en móest wel veranderen. Maar hoe? Tijdens mijn zoektocht naar krachtige en effectieve methodes om mezelf beter en sterker te voelen, heb ik veel geleerd over ons brein en hoe angsten, doelen en kaders ons wel of niet in beweging kunnen brengen. En vooral hoe dit te veranderen.”

Benieuwd naar meer bijdragen van Jean-Marc? Hier lees je veel meer!

“Mensen kopen van mensen, mensen kopen niet van bedrijven”

PASSIE

“Mijn passie is mensen te motiveren om buiten hun comfortzone te stappen. Kaderloos denken én doen, want daar ligt voor ieder de sleutel tot ontwikkeling en groei. Daar waar ook onzekerheden, angsten en vele mentale vraagtekens de kop opsteken. Op dit snijvlak werk ik als coach. Mijn missie is om jou zo snel en effectief mogelijk verder te helpen: actief en resultaatgericht.”

Jean-Marc besloot om het geleerde uit te dragen als personal coach, trainer en spreker. In 2008 maakte hij een carrièreswitch en sindsdien werkt hij als zelfstandig ondernemer op het vlak van personal coaching, high-impact workshops en sprekerstrainingen. Hierbij gebruikt hij diverse technieken, zo is hij certified DISC trainer, NLP practitioner, NLP Master en NLP Top Coach. 

“Ik heb een sterke passie voor het verhogen van de effectiviteit van teams en organisaties. Dit doe ik met krachtige en prikkelende programma’s over leiderschap, (team)gedragsstijlen, communicatie, health, vitaliteit en strategie. Mijn trainingen zijn duurzaam en hebben direct impact. Aangevuld met presentatietechnieken en ‘fixed-price’ personal coaching laat ik professionals en teams direct effectiever & resultaatgerichter samenwerken en zich sterker  profileren.”

Kaderloos logo Jean-Marc Bilderbeek

MOTIVATIE

“Kaderloos” staat voor een objectieve en onbevooroordeelde benadering van een vraagstuk, emotie of situatie om zo de beste en meest effectieve oplossing te vinden. De 20+ jaren ‘verander’-ervaring in de commerciële en publieke sector heeft Jean-Marc tools geleerd om draagvlak voor veranderingen te ontwikkelen. Van daaruit stimuleert Jean-Marc de personen om draagkracht te creëren, een stuwende kracht vanuit mensen om de organisatie duurzaam te veranderen. Hierbij maakt hij gebruik van de creativiteit, kennis, daadkracht en betrokkenheid van alle mensen in de organisatie of het team.

Jean-Marc motiveert alle betrokken partijen om buiten hun comfortzone te stappen en meer eigen verantwoordelijkheid te nemen voor hun motivatie, emoties en gedrag. Essentiële elementen voor het succesvol borgen van de veranderingen. Hiermee bouwt hij graag dé solide brug tussen mens, (bedrijf-)doelen en veranderingen.

“Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden.”

ERVARING

Sinds 1998 heeft Jean-Marc aan het roer gestaan van vele veranderingstrajecten bij net zoveel verschillende organisaties. Veranderingen waarbij het draagvlak voor het ‘onbekende’ en weerstand tegen de verandering een uitdaging bleek en de draagkracht soms ver te zoeken. Kaderloos past bewezen methodes en technieken toe om mensen te motiveren buiten hun comfortzone te stappen. Zo verhogen we de veranderingsbereidheid en creëren een sterke draagkracht binnen een team: high impact! Met een resultaatgerichte combinatie van projectleiding, coaching en groepsdynamische processen levert Kaderloos maatwerk oplossingen voor organisaties, teams en ondernemers. Lees op LinkedIn het artikel wat Jean-Marc hierover schreef. 

De afgelopen jaren heeft Jean-Marc opdrachten mogen doen voor o.a. TEDx, Speakers Academy, ISS, Rijkswaterstaat, UWV, Haagse Hogeschool, Conclusion, Nationale Nederlanden, Rabobank, Aegon, ProRail, Engie, Talpa, KLM, NWO en Macaw, Salesforce, Gemeente Delft, Gemeente Rotterdam, SAP, Google & TU Delft.